Tygeln 2- "Solna United"

Westins Fönsterteknik AB har tilldelats uppdraget av SKANSKA AB att på totalentreprenad uppföra samtliga glasfasader, entréer och fönsterpartier vid bygget av nytt kontorshus i Arenastaden. Glasfasader kommer bekläd med fiberbetongelement i nivå med alla bjälklag. Westins Fönsterteknik ABs entreprenadkontrakt innefattar projektering, projektledning, tillverkning, montering.
Detta blir det sjätte större nybyggnadsprojektet i Arenastaden som Westins Fönsterteknik AB är med att utveckla och uppföra.
Solna United ligger i Arenastaden precis vid Solan Station. Bara 6minuters promenadväg bort finns Mall of Scandinavia och Friends Arena. Kontorshuset kommer få en storlek på 35000 kvm samt bli en inspirerande arbetsplats med unika lösningar, och ett välkomnande entréplan med olika nivåer.
På Solna Uniteds tak finns terrasser och ett antal så kallade pods – enskilda glasade rum för designade för jobb, möten och inspiration.

” Vi är mycket stolta att få vara delaktiga och involverade i så många olika projekt som kontor, hotel och köpcentra i utvecklingen av den nya stadsdel som växer fram." säger Sebastian Westin, Arbetschef på Westins Fönsterteknik AB "

Byggherre: SKANSKA Fastigheter AB
Beställare: SKANSKA Sverige AB
Arkitekt: Tengbom Arkitekter AB
Start projektering: Våren 2017
Start Produktion: Mars 2018
Färdigställt: Februari 2019

Bilderna i denna publicering ägs av Skanska AB.