VATTENFALLS KONTOR I ARENASTADEN , SOLNA

Westins fönsterteknik AB fick i uppdrag av PEAB att konstruera och leverera den yttre glasfasaden ,"glasskinnet", samt övriga glasade fasadpartier på Vattenfalls nya huvudkontor i Arenastaden.
Byggnaderna med sina 56 618 kvm BTA och 16 våningar ligger i direkt anslutning till Mall of Scandinavia i den nya Arenastaden i Solna och ägs av Fabege
Fabege har efter sin certifiering av Green Building, även tilldelats priset Green Building Award av European Commissions Joint Research Center för Uarda 5. Projektet har även erhållit certifikatet Miljöbyggnad GULD genom en sammanvägd aggregering av indikatorer inom områden energi, inomhusmiljö och material.
Vattenfall har, liksom Fabege, höga ambitioner när det gäller miljö och energi. Fastigheten kommer bland annat att ha solceller på fasaderna och taken mot söder, sedumtak med vegetation som samlar vatten och smält snö, och möjlighet till vindkraftverk på taken. Det blev en unik byggnad med hög miljövänlighet och låg energiförbrukning.
Westins Fönsterteknik AB ansvarar för projektering, tillverkning och montage av samtliga glasfasader. Glasfasaderna är uppdelade i två delar Glasbeklädnad "Glasskinn" & Glasfasad, dörrar, lanterniner och klimatdel.

Projektstart: November 2010

Färdigställt:  Augusti 2012

Hyresgäst: Vattenfall Norden AB

Byggherre: Fabege AB

Beställare: PEAB Sverige AB

Arkitekt: Archus Arkitekter AB