Westins Fönsterteknik AB har erhållit entreprenadkontrakt för projektering, projektledning , tillverkning, montering av det nya kontorhusets samtliga ca 7000m2 fasader. Fasaderna utförs till 95 % som elementfasader där fasaden är beklädda med projektanpassade vitglaserade keramikplattor och 3-glas isolerglas. Även platsmonterade stickfasader i markplan och vid huvudentré ingår, samt utvändiga undertak och beklädda utvändiga stompelare i markplan.

Marken där brandstationen tidigare låg får tack vare LINK Business Center nytt liv och under andra halvåret 2021 slår den profilskapande byggnaden upp entrédörrarna för första gången. Med sina imponerande 13 500 kvm kontorsyta och 10 våningar med terrasser och härliga miljöer att vistas och trivas i, blir LINK Business Center Linköpings och regionens nya mötesplats för näringslivet. Redan nu är Danske Bank och Academic Work klara hyresgäster i LINK Business Center.


- LINK Business Center blir ett hus som kommer vara vackert även när det regnar, och magiskt när solen skiner på de keramiska plattorna som utgör fasaden, säger arkitekt Gert Wingårdh. Jag tror att LINK Business Center med sin närhet till det framtida resecentrum kommer att bli den nya porten till Linköping. Vårt samhälle mår gott av hållbara och långsiktiga fastighetsägare - det är bara att säga grattis till Linköping som har Lundbergs, avslutar Gert Wingårdh.


Byggherre: FASTIGHETER AB L E LUNDBERG
Beställare: PEAB Sverige AB
Arkitekt: Wingårdhs Arkitekter AB

Start Projektering : Q2 2019
Start Produktion : Q1 2020
Färdigt: Q1 2021