Älvsjö Resecentrum- Fyra nyanser av grönt

 

Westins Fönsterteknik AB erhöll uppdraget att uppföra glasfasaderna till Älvsjös Nya Resecentrum. Glasfasaderna utfördes med screentryckta mönstrade glas i fyra olika nyanser av grönt där vissa delar är klara. Även de glasade vindfången ner på perrongerna ingick.

Projektet vision- Färgsättningen av fasaden och gångbrons och bidra till en välkomnande trygghet.

Älvsjö resecentrum – Sveriges femte största tågstation byggs då pendlarna ökar, de boende blir fler och Älvsjö blir en ännu viktigare knutpunkt.

Antalet resenärer och pendlare till och från Stockholm har stadigt ökat sedan Älvsjö station färdigställdes på 70-talet. Stockholm stad arbetar med målsättningen att ge bra förutsättningar för ett ökat kollektivt resande.

Själva huset ägs gemensamt av SL och Stockholm stad och Älvsjö resecentrum ingår i en större omvandling av området. Med välkomnande vänthall och lättillgänglig parkering för både cyklar och bilar ska det bli lätt att välja rätt.

Byggherre: Stockholms Stad

Beställare: PEAB Sverige AB

Arkitekt: Rundqvist Arkitekter AB

Start: Augusti 2012

Färdigställt: Våren 2013